- malzemeler
- 1 paket dürüm ekmegi kücük boy
- 500 gr kiyma
- iki adet orta boy sogan
- 1 kasik biber salcasi
- 1 kasik domates salcasi
- tuz biber
- uzeri icin iki kasik salca
bir iki dis sarmisak
yogurdun uzerine dökmek icin bir kasik tereyag cok az sivi yag iki kasik salca
soganlari soyup yikadiktan sonra ince ince dograyip tavada pempelesinceya kadar kavuruyoruz kiymayida ilave edip kavuruyoruz salcalari ilave edip biraz daha kavuruyoruz bir bardak su ilave edip baharatlari ilave ediyoruz bu kiymali karisimi dürüm ekmeklerinin icine sariyoruz borcama diziyoruz tavanin icinde salcali sos kaliyor uzerine biraz daha su katip bu salcali suyuda borcama dizdigimiz dürümlerin uzerine döküyoruz firinda 180 derecede iyice kizarina kadar pisiriyoruz servis edecegimiz zaman iki kasik salcayi bir kasik tereyag ve biraz siviyag ile kavurup uzerine yarim su bardagi su ilave ederek salcali sos hazirliyoruz tabagimiza önce dürümlerden koyuyoruz bolca yogurt ve son olarak salacali sos döküp ve afiyetle yiyoruz :)
nasıl güzel bi görüntü eminim lezzetide öyledir ellerinize sağlık
YanıtlaSilcok tesekkur ederim ikra hanim
Silelıne sağlık bunu bılmıyordum hıc yenı bır sey daha oğrendım
YanıtlaSilcok tesekkur ederim selma hanim
Silamannnnınnnnn negzellllllll... :)
YanıtlaSilcok güzel görünüyor yarin bende denemeliyim..
YanıtlaSil