- Malzemeler
- yarim kilo kemikli et ( kaburga veya kuzu kol )
- iki su bardagi kuru fasulye
- iki orta boy sogan
- bir iki kasik siviyag
- bir yemek kasigi biber salcasi
- bir yemek kasigi domates salcasi
- tuz biber
ertesi gün fasulyeler sisiyor fasulyelerimizi tencereye alip kisik ateste kaynamaya birakiyoruz eger suyu az gelirse kaynar su ilave ediyoruz diger tarafta soganlari cok ince dograyip siviyagda kavuruyoruz uzerine etleri ilave ediyoruz etler suyunu cekene kadar biraz daha kavurup salcalari ilave ediyoruz bu sirada kaynayan fasulyelerimizi de ete ilave ediyoruz tuzu biberi de kattikmi tamamdir .
simdi normal kuru fasulyeyle piserse bu sekilde ama ben yazin kuru fasulyeyi tarladan toplayip ayiklayip posetlere koyup derin dondurucuya atiyorum böyle olunca pisirmeyi de farkli yapiyorum
cok taze oldugu icin aksamdan suya koymuyorum sogani eti kavurduktan sonra salcayi da ilave edip buzluktan cikardigim fasulyeyi etin uzerine döküyorum uzeri 4-5 parmak gececek kadar sicak su ilave edip kaynamaya baslayinca düdüklü kapagini kapatiyorum düdüklü ötmeye baslayinca bir kac dakika sürüyor altini kapatip birakiyorum bu kadar eger düdüklü olmassa tencerede kisik ateste ikisi bir pisebilir düdüklü kadar cabuk pismez dedigim gibi bu sekilde pisirmem fasulyeler cok taze ve cabuk pisiyor diger bakkaldan alinanlar mutlaka aksamdan islatilmali yoksa cok zor piser afiyet olsun
ya cnm hatirlatma oluyor mesela yarin bi kuru fasulye yapayim diyorsun birde goruntuden herkes ayni tarifi yapsada tutturamazki el lezzeti iste mesela tramisu ve bu on numara olmus
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım.yeni yemek yapmaya başladığımda defalarca yemek döktüğümü biriyorum.ama eşimde ALLAH razı olsun benim bile yiyemediğim yemek leri güzel deyip yiyordu:)ama şimdi bütün çevrem tarafımdan çok lezzetli yemek yapan biri olarak tanınıyorum.Bende tavsiye hiççç vazgeçme.... sevgilerimle....
YanıtlaSilcanım aklına gelen herşeyi koy çünkü kimin ne yemeği arayacağı belli olmaz...bence iyiki koymuşsun..birde insana fikir vermesi açısından iyi oluyor..mesela ne yemek yapsam diye düşünen birine fikir vermiş oluyorsun.ellerine sağlık:)
YanıtlaSilyorumlariniz icin cok tesekkur ederim evet kusura bakmayin hemen cevap yazamiyorum malum bebekli bir anne olarak her zaman vakit bulamiyorum :)selamlar
YanıtlaSil;-) yazınızı okuyunca bu milli yemeğimizi ben de uzun yıllar paylaşmaya çekindiğim geldi aklıma. Inanır mısınız daha 2-3 hafta evvel paylaşabildim. Sanki bu yemeği paylaşmak ürküttü beni. Belki doğru yapamam vs diye. :-) sizin kuru fasulye çok güzel olmuş gerçekten. Elinize sağlık. Sevgiler.. :-)
YanıtlaSil