- malzemeler
- bir su bardagi nohut
- 250 gr kusbasi et
- 3 adet pirasa (orijinalinde taze soganin beyaz kisimlari kullanilirmis )
- 250 gr yogurt
- 1 adet yumurta
- tuz karabiber
- siviyag
- bir kasik tereyag
- iki kasik nane
- 1 tatli kasigi un
Nohut aksamdan bol su ile ısliyoruz Bir tencereye et nohut ve tuz koyup uzeri 2-3 parmak gececek kadar su ilave ederek düdüklüde 20 dakika pisiriyoruz düdüklü yoksa bu pisirme kismi biraz uzun sürüyor .diger taraftan pirasayi temizleyip cok koyu kisimlarini ayirip yikadiktan sonra parmak kalinliginde dogruyoruz pirasalarimizi pisen etli nohutilave ediyoruz . pirasalar yumusayincaya kadar devam pisiriyoruz diger tarafta bir tencereye yogurdumuzu 1 yumurta ve iki kasik zeytinyagi ile 1 tatli kasigi unu biraz tuz ile karistirip ocagin uzerinde kaynayincaya kadar karistiriyoruz bu arada yemegin suyundan bi kac kasik ilave ediyoruz
1-2 taşım kaynadıktan sonra yyogurdumuzu pişen et pirasalirin uzerine yavaş yavaş ilave edip karistiriyoruz servis ederken uzerine bir kasik sivi yag veya tereyag tavada kizdirilarak bir iki kasik naneyi ilave edip yemegimizin uzerine döküyoruz .ben resmi cekerken naneyi gezdirmemistim aceleden hemen cektim :) size afiyet olsun selamlar
Ne kadar değişik Ege'de pıraslı nohut yaparlar ama zeytinyağlı. Bunda yoğurt ve et de var. Ellerinize sağlık mutlaka deneyeceğim. Bu arada izleyicinz oldum.
YanıtlaSilkaradeniz bölgesinde bilinmeyen bi yemek ama ben değişik şeyleri severim olsada yesek dedim yani ellerine sağlık canım
YanıtlaSilelıne sağlık sevdığım bır corbadır
YanıtlaSil