Evet herkese hayirli sabahlar diliyorum cok erken kalktim nasipse yolculuk var bu gün esim bekliyor hemen yayinlayip cikacagim insallah
- malzemeler 4 adet yumurta sarisi
- 2 paket sivi krema (schlagsahne)
- 1 su bardagi kadar seker
- 2 paket maskarpone peyniri (250gr)
- bir paket kedi dili bisküvi
- bir büyük su bardagi nescafe pisirilmis soguk
ilk önce kremamizi sertlesene kadar cirpiyoruz onu bir kenara alip yumurta sarilarini sekerle iyice eriyene kadar cirpiyoruz icerisine mascarpone peynirini ilave ediyoruz iyice karistirdiktan sonra önceden cirptigimiz kremayi katiyoruz simdi ir bardak nescafe pisirip soguyunca icerisine kedi dili bisküvilerini birer birer batirip cikariyoruz ve borcama diziyoruz böylece bir sira olunca uzerine kremali karisimin yarisini döküyoruz ve yine bir sira kahveye batirdigimiz kedi dili bisküvi diziyoruz ve geri kalan kremayi ilave edip uzerini düzelttikten sonra dolaba koyuyoruz genelde aksamdan yapiyorum ertesi sabah dolatan cikartip uzerine bolca kakao döküyorum
aslinda orijiinal tarifde yumurta aklarida ilave ediliyor ama ben katmiyorum tiramisu yaptigim zaman yumurta aklariylada beze yapiyorum cok nefis oluyor
bunun icin yumurat aklarini tartiyorum ne kadarsa ayni ölcüde toz sekeri ile iki damla limon ve bir fiske tuz ilk önce yumurta aklari kesinlikle sari karismamasi gerekiyor sekerle beraber bir tencereye alip baska su dolu bir tencerenin uzerine oturtuyoruz benmari usulu alttaki tencerenin altini orta atesde aciyoruz mixerle seker yumurta aki bir iki damla limon suyu ve ir fiske tuz iyice cirpiyoruz 5 dakika kadar sonra ocaktan alip deva cirpiyoruz yumurta aklari köpük gibi olup kabimizi ters cevirincebile icerisinden düsmeyecek sekilde olunca islem tamamdir krema sikma torbasina koyup istedigimiz sekilde yagli kagirt uzerine sIkarak 100 derecede bezeler kuruyana kadar pisirin 1 saatten fazla sürüyor afiyet olsun
g
Tiramusuda yumurtalar cig sorun olmazmı cig krema neysede cig yumurta hasta etmezmi
YanıtlaSiltaze olmasina dikkat ettikten sonra hic birsey olmaz...
Silcanım seninki gerçek tiramisu olmuş çok güzel görünüyor :)
YanıtlaSilTesekkürler ugurböcegi tarifi orijinal italyan mutfagindan burda bütün kafelerde böyle yapiliyor icerisine birde rum konuyor ve yumurta aklarida ben yumurta akini ve rum koymuyorum
YanıtlaSiladsiz sanmiyorum zararli olsaydi burda lokantalarda cok saglam saglik kontrölleri yapiyorlar o zaman bu tarife musade etmezdiler diye düsünüyorum gerci ben yine cesaret edip samonellen tehlikesi yüzünden aklarini katmiyorum selamlar
peki kizaracak mi? kizarmaya baslkadi fakat hala yumusak!
YanıtlaSilelif hanim bezeler kizarmiyacak sadece kurutulacak 1 saatten sonra firini kapatip icinde birakin sicakken dokununca tam sert olmaz iyice soguyunca sertlesiyor
YanıtlaSil