21 Mart 2013 Perşembe

peynirli patlican kizartmasi

Butun  arkadas ve blog komsularima kocaman selamlar gecenlerde bahsetmistim oglusum leptopumu düsürünce ölmesede yogun bakima girdi. dolayisiyle sürekli kapanip aciliyordu resimleri yükleyemedim ve bir sürü baska nedenlerden cok az ugrayabildim iyadeyi ziyaret edemedigim dostlarim ne olur hakkinizi helal edin mutlaka telafi edecegim insallah bu tarifi genelde kahvaltiya yaptigim bir tarif  ara ögün olarakda ikram edilebilir neyse geciyorum tarife 

  • 2 adet patlican 
  • yarim yuvarlak beyaz böreklik peynir 
  • 1 paket krempeynir 
  • tuz biber  
  • biraz dereotu 
  • 2 yumurta 
  • 1 bardak un
  • 1 bardak pane un 
  • kizartmak icin siviyag 
ilk önce patlicanlari alaca soyup parmak kalinliginda yuvarlak dilimler keserek tuzlu suda 2-3 dakika hasliyoruz sadece kitirligi gidene kadar zaten kizaracagi icin fazla haslamayin temiz bir mutfak pecetesinin uzerine alarak fazla suyunu alin baska bir kapta peyniri catal yardimiyla ezip icerisine baharatlari ilave edip ellerimizi islatarak yuvarlak yassi köfteler yapiyoruz bu asamada ellerimizi sIk sIk yikamaiz gerekebilir elimize yapismasin diye hazirladigimiz peynir köfteleri yagli kagirt üzerine koyup biraz dolapta sogumaya birakiyoruz bi yarim saat dinlendikten sonra iki patlican diliminin arasina bir tane peynirli köfteden koyup biraz bastiriyoruz  sonra peynirli patlicanlarimizi ilk önce una daha sonra cirptigimiz yumurtaya ve son olarak pane ununa iyice buladiktan sonra tavada orta isida önlü arkali cevirerek kizartiyoruz  afiyet olsun

6 yorum:

  1. Harika bir tarif ellerinize sağlık...
    En kısa zamanda denemek lazım...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. elıne sağlık peynır fazla erımemıs kızartınca

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kizartirken siviyag köfteli patlicanlarin tek katina kadar böyle olunca bir tarafi kizarip diyer tarafini cevirince peynirli kismi yagin icine gelmiyor dikkat ederseniz orta kisimlari daha az kizarmis selamlar

      Sil
  3. çok değişik ve lezzetli görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil