6 Mart 2013 Çarşamba

patlicanli paratik börek

Selamlar herkese  dün kizimin bir sürü nedenlerden dolayi ertelemek zorunda kaldigim dogum gününü kutladik yorucu ama güzel gecti bu böregide gecenlerde facebook da gezerken patlicanli bir börek tarifi görmüstüm dün o kosturma icinde tarife bakmak istedim hangi sayfa oldugunu bulmayinca bende kafama göre uydurdum ama sonuc güzel oldu öyleki diyette olan kiz kardesim 3 dilim yedi :)
  • Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • 4-5 adet patlican 
  • 1 top peynir 
  • 2 su bardagi süt 
  • 2 adet yumurta 
  • 1 su bardagi kasar rende 
  • patlicanlari kizartmak icin siviyag
ilk önce patlicanlari alaca soyup yarim ay seklinde kesip tuzlu suda biraz bekletiyoruz sudan cikardigimiz patlicanlari mutfak pecetesinin uzerine alip iyice kurutuyoruz suyunu aldgimiz patlicanlari siviyagda kizartip bir kabin icerisine aliyoruz kizaran patlicanlarin icine peynirimizi ufaliyoruz  yufkamizin birini yaglanmis borcama aciyoruz kenarlari borcamdan disari tasiyor onlari sonradan uzerine topliyacagiz yumurta ile sütü cirpiyoruz ikinci yufkamizi parca parca koparip sütlü karisima batirip borcama burusuk bir sekilde yerlestiriyoruz sonra peynirli patlicanlarimizi yerlestiriyoruz uzerine diger yufkayida parca parca süte batirip yerlestiriyoruz kenarlardan sarkan yufkayida uzerine topliyoruz kalan sütlü karisima rendeli kasari katiyoruz onuda yufkalarin uzerine döküp her yerine yayiyoruz 190 derecede uzeri kizarana kadar pisiriyoruz afiyet olsun



3 yorum:

  1. Mmmm canim harika çok severim .
    Eline saglik.

    YanıtlaSil
  2. patlıcanlı börek denemedim ama merak ettiklerimden çokda güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  3. Tesekkürler bir kase lezzet

    Tesekkürler ugurböcegi









    YanıtlaSil