22 Mart 2013 Cuma

kazik manti

 evet yine belkide cogunuzun bildigi pratik bir tarifim var yapmasi kolay ve cokda lezzetli ben bu dürüm ekmeginden evde hep bulunduruyorum acil durumlarda bir cok sekilde kullanilabiliyor bu seferde kazik manti yaptim ismi cok kaba kim bulmussa bilmiyorum  cok büyük oldugundan herhalde ama esim bir oturusta bir kac tane birden götürüyor bundan :) gelelim tarifimize 
  • malzemeler 
  • 1 paket dürüm ekmegi kücük boy 
  • 500 gr kiyma 
  • iki adet orta boy sogan 
  • 1 kasik biber salcasi 
  • 1 kasik domates salcasi 
  • tuz biber 
  • uzeri icin iki kasik salca 
birde servis ederken yogurt (ben bolca kullaniyorum )
bir iki dis sarmisak 
yogurdun uzerine dökmek icin bir kasik tereyag cok az sivi yag  iki kasik salca 
 soganlari soyup yikadiktan sonra ince ince dograyip tavada pempelesinceya kadar kavuruyoruz kiymayida ilave edip kavuruyoruz salcalari ilave edip biraz daha kavuruyoruz bir bardak su ilave edip baharatlari ilave ediyoruz bu kiymali karisimi dürüm ekmeklerinin icine sariyoruz borcama diziyoruz tavanin icinde salcali sos kaliyor uzerine biraz daha su katip bu salcali suyuda borcama dizdigimiz dürümlerin uzerine döküyoruz firinda 180 derecede iyice kizarina kadar pisiriyoruz  servis edecegimiz zaman iki kasik salcayi bir kasik tereyag ve biraz siviyag ile kavurup uzerine yarim su bardagi su ilave ederek salcali sos hazirliyoruz tabagimiza önce dürümlerden koyuyoruz bolca yogurt ve son olarak salacali sos döküp ve afiyetle yiyoruz :)



6 yorum:

  1. nasıl güzel bi görüntü eminim lezzetide öyledir ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. elıne sağlık bunu bılmıyordum hıc yenı bır sey daha oğrendım

    YanıtlaSil
  3. amannnnınnnnn negzellllllll... :)

    YanıtlaSil
  4. cok güzel görünüyor yarin bende denemeliyim..

    YanıtlaSil