3 Mart 2013 Pazar

Tiramisu


Evet herkese hayirli sabahlar diliyorum cok erken kalktim nasipse yolculuk var bu gün esim bekliyor hemen yayinlayip cikacagim insallah
  • malzemeler 4 adet yumurta sarisi
  • 2 paket sivi krema (schlagsahne)
  • 1 su bardagi kadar seker 
  • 2 paket maskarpone peyniri (250gr)
  • bir paket kedi dili bisküvi
  • bir büyük su bardagi nescafe pisirilmis soguk 
üzeri icin bolca kakao   

ilk önce kremamizi sertlesene kadar cirpiyoruz  onu bir kenara alip  yumurta sarilarini sekerle iyice eriyene kadar cirpiyoruz icerisine mascarpone peynirini ilave ediyoruz iyice karistirdiktan sonra önceden cirptigimiz kremayi katiyoruz  simdi ir bardak nescafe pisirip soguyunca icerisine kedi dili bisküvilerini birer birer batirip cikariyoruz ve borcama diziyoruz böylece bir sira olunca uzerine kremali karisimin yarisini döküyoruz ve yine bir sira kahveye batirdigimiz kedi dili bisküvi diziyoruz ve geri kalan kremayi ilave edip uzerini düzelttikten sonra dolaba koyuyoruz genelde aksamdan yapiyorum ertesi sabah dolatan cikartip uzerine bolca kakao döküyorum 

aslinda orijiinal tarifde yumurta aklarida ilave ediliyor ama ben katmiyorum tiramisu yaptigim zaman yumurta aklariylada beze yapiyorum cok nefis oluyor 
bunun icin yumurat aklarini tartiyorum ne kadarsa ayni ölcüde toz sekeri ile iki damla limon ve bir fiske tuz ilk önce yumurta aklari kesinlikle sari karismamasi gerekiyor sekerle beraber bir tencereye alip baska su dolu bir tencerenin uzerine oturtuyoruz benmari usulu alttaki tencerenin altini orta atesde aciyoruz mixerle seker yumurta aki bir iki damla limon suyu ve ir fiske tuz iyice cirpiyoruz 5 dakika kadar sonra ocaktan alip deva cirpiyoruz yumurta aklari köpük gibi olup kabimizi ters cevirincebile icerisinden düsmeyecek sekilde olunca islem tamamdir krema sikma torbasina koyup istedigimiz sekilde yagli kagirt uzerine sIkarak 100 derecede bezeler kuruyana kadar pisirin 1 saatten fazla sürüyor afiyet olsun
g

6 yorum:

  1. Tiramusuda yumurtalar cig sorun olmazmı cig krema neysede cig yumurta hasta etmezmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. taze olmasina dikkat ettikten sonra hic birsey olmaz...

      Sil
  2. canım seninki gerçek tiramisu olmuş çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  3. Tesekkürler ugurböcegi tarifi orijinal italyan mutfagindan burda bütün kafelerde böyle yapiliyor icerisine birde rum konuyor ve yumurta aklarida ben yumurta akini ve rum koymuyorum

    adsiz sanmiyorum zararli olsaydi burda lokantalarda cok saglam saglik kontrölleri yapiyorlar o zaman bu tarife musade etmezdiler diye düsünüyorum gerci ben yine cesaret edip samonellen tehlikesi yüzünden aklarini katmiyorum selamlar

    YanıtlaSil
  4. peki kizaracak mi? kizarmaya baslkadi fakat hala yumusak!

    YanıtlaSil
  5. elif hanim bezeler kizarmiyacak sadece kurutulacak 1 saatten sonra firini kapatip icinde birakin sicakken dokununca tam sert olmaz iyice soguyunca sertlesiyor

    YanıtlaSil