4 Mart 2011 Cuma

cukolata ganajli kremali pasta

  •  malzemeler
  • 3 paket crema (cig) a 200 gr
  • 2 paket krema sertlestirici (sahnefestiger)
  • 200gr bitter cukolata
  • gida boyasi
  • icerisine 250gr kadar cilek
pandispanya icin malzeme
  • 4 yumurta
  • 160gr seker
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr un
  • 100 gr bugday nisastasi
  • 2 tatli kasigi kabartma tozu
pandispanya kekinin detayli anlatimi burhttp://yemekvehobi.blogspot.com/2011/03/pandispanya-kekitarifi-1.htmlda
önce 200 gr cig kremayi tencereye alip icerisine 200 gr bitter cukolatayi ufak ufak kiriyoruz
hafif isida cukolata iyice eriyene kadar sürekli karistiriyoruz kremayi kenara alip sogumasini bekliyoruz diger tarafta kremayi iki paket krema sertlestirici ile cirpip icerisine  gida boyasi bir iki damla kadar katiyoruz
pandispanya kekimizi biraz süt ile islatiyoruz en alta cukolatali ganajdan biraz sürüp üzerine ince dilimledigimiz cilekleri seriyoruz üzerine ikinci keki koyup yine bir iki kasik süt le islatiyoruz üzerine cukolataliganajdan sürüyoruz yine bi sira cilek ve en üste 3 kek en son kremayla kaplayip üzerini süsülüyoruz ve buzdolabinda iyice soguyuncaya kadar bekletiyoruz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder