6 Mart 2011 Pazar

lays li mantarli firinda tavuk

  • malzemler
  • 250gr mantar
  • yarim kilo tavuk pirzola
  • 2 orta boy sogan
  • 1 paket lays (patates cipsi )
  • 1 yemek kasigi salca
  • pisirmek icin sivi yag
  • üzerine  bir avuc kadar rendelenmis kasar
yapilisi önce soganlari soyup dogruyoruz yagda pembelesinceye kadar kavuruyoruz mantarlari yikayip kuruladiktan sonra ufak dilimleyip kizaran sogana ekeleyip onuda kavuruyoruz bir kasik salca ilave edip suyu az ise cok az su ilave ediyoruz  tuz biber ilave edip kenara aliyoruz tavuk pirzolasani kemiklerinden ayirip kusbasi dogruyoruz ve onlarida tavada az yag ile pisiriyoruz tavuklar biraz suyunu cekince icine kenara aldigimiz soganli mantar karisimini ilave ediyoruz borcamin en altina bir paket leysi seriyoruz üzerine mantarli tavuk karisimini döküyoruz en üste biraz kasar döküp kizgin firinda kizarana kadar pisiriyoruz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder