6 Mart 2011 Pazar

kremali mantar corbasi

 cok kolay bir corba tarifi malzemeler icin
  • 400  gr mantar
  • sebze bulyon
  • 1 orta boy sogan
  • bir kasik un
  • 100  gr krema
yapilisi sogani dograyip kavuruyoruz mantarlarida resimdeki gibi soyup dogruyoruz tencereye alip üzerine yarim litre kadar suyu ekliyoruz bir kasik unuda iyice karistiriyoruz  ve sebze bulyon u atip hasliyoruz( suyu az gelirse biraz su eklenebilir)  mantarlar yumusayinca

 rondoyla iyice eziyoruz emin olmak isterseniz süzgecten gecirin icinde pürüz kalmasin diye
en sonunda kremayi ilave ediyoruz kurutulmus ekmekle servis ediyoruz bu kremali corbalarda dikkat etmemiz krema konduktan sonra fazla kaynamamasi gerekiyor ve ayni gün icinde tüketilmesi yoksa krema kesik kesik oluyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder