4 Mart 2011 Cuma

pandispanya keki tarifi 2

 bu tarifte birincinin ayni sadece yapilisinda farkli olarak yumurtalari ayirmiyoruz bu durumda
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 160 gr sekeri
mixerimize alip en az 10 dakika iyice köpük köpük olana kadar cirpiyoruz
bu tarif mutfak makinasi olanlar icin pratik olabilir yumurtalar cirpilirken siz diger islere bakabilirsiniz ama el ile cirpan icin diger tarifi öneririm

 iyice köpüren yumurta ve sekerimizin icine
 kasik kasik eledigimiz
  • 100  gr un
  • 100 gr bugday nisastasi
  • 2 tatli kasigi kabartma tozu
ilave ediyoruz
 hamurumuzu altini yagli kagirtla kapladigimiz kaliba döküp önceden isitilmis 170 derecede konveksiyonlu firinlarda 160 derece 30 dakika pisiriyoruz
bu resimdeki kalipta cok büyük oldugu icin kek az gözüküyor normalde bu kaliba miktarin iki kati geliyor ama neyse bu konunun tarifle ilgisi yok bu verdigim malzeme ölcüsü 26 veya 28 lik kalip icin size afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder