29 Mart 2011 Salı

kadayif dolmasi

  •  malzeme
  • yarim kilo kadayif
  • bir su bardagi dövülmüs ceviz
  • 2 kasik toz seker (cevize karistiriyorum )
  • 4 adet yumurta
  • yarim bardak süt
  • kizartmak icin siviyag
serbeti icin
  • 2 bardak seker
  • 2bardak su
  • yarim limon
öncelikle surubu pisirip sogumaya birakiyoruz bunun icin sekerle suyu kaynatip ocaktan almadan limonuda ekliyoruz
yapilisi  kadayiftan biraz parcalar koparip tezgaha seriyoruz icerisine sekerle karisik cevizi sariyoruz dolma gibi sardigimiz kadayiflari sütle cirpilmis yumurtaya batirip sivi yagda iyice kizartiyoruz kizarttigimiz kadayiflari soguk serbetin icine koyup cekmesini bekliyoruz serbeti ceken kadayif dolmalari servise hazirdir
bu kadayif dolmasini sararken ufak olmali büyük sararsaiz ici ciy kalabilir
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder