6 Mart 2011 Pazar

findikli pasta

  • pandispanya icin malzemeler
  • 4 yumurta
  • 4 kasik ilik su
  • bir fiske tuz
  • 160 gr seker
  • 50 gr un
  • 50 gr nisasta
  • 100 gr dögülmüs findik unu
  • 2 tatli kasigi kabartma tozu
yapilisi
yumurta aklari ayrilip ilik su ve bir fiske tuz ile iyice beyaz köpük oluncaya kadar cirpilir
yumurta sarilari ayri bir kapta seker ile iyice eriyene kadar cirpilir icerisine yumurtanin aklari ilave edilir en son icine elenmis un bugday nisastasi kabartma tozu  ve ögütülmüs fndik ilave edilir alti yagli kagirtla kaplanmis 26 santimlik kalipta 180 derecede konveksiyonlu firinlarda 165 derecede 30-35 dakika pisirilir
firindan cikarmadan kürdani batirip testyapin kürdan temiz cikiyorsa pismis demektir kürdana hamur bulasir sa ici ciy demektir firindan cikan keki sogumaya birakiyoruz soguduktan sonra 3 e yada az kabarmissa ikiye bölüyoruz
kremanin
  • malzemeleri
  • 2 paket krema (a 200gr )
  • 2 paket krema sertlestirici
  • 100 gr dögülmüs findik
  • kekleri islatmak icin 1 cay bardagi süt (meyve suyuda olabilir )
  • 1 paket kakolu krem santi
  • 1 bardak süt (kremsantiyi cirpmak icin )
üzerini ciotto cukolatasi ile süsledim siz zevkinize göre süsleyebilirsiniz
yapilis kremayi krema sertlestirici ile cirpiyoruz iyice sertlesince en son dögülmüs findik ilave ediyoruz
pisip kestigimiz kekin  pisirdigimiz kalibin kenarini yikayip temizledikten sonra kekin ilkini icine yerlestirip biraz sütle islatiyoruz üzerine findikli krema sonra ayni sekilde ikinci kek yine sütle islatiyoruz ve yine krema ve en son kek sütle cirptigimiz kakolu  krema ile kapliyip zevke göre süslüyoruz ve her yas pastada oldugu gibi sogumak üzere buzdolabina koyuyoruz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder