10 Mart 2011 Perşembe

muzlu pasta

malzemeler pandispanya icin klasik pandispanya tarifime bakin
  • krema icin
  • 5 adet muz
  • yarim limon
  • 50 gr cukolata
  • 4 paket cig krema
  • 4 paket krema sertlestirici
  • 2 paket vanilya
  • süslemek icin cukolata parcalari
  • bir cay bardagi süt
önce cukolatayi benmari usulu eritiyoruz muzlari soyüp dilimliyoruz limonla karistiriyoruz kararmasin diye
sonra üzerine yetecek kadarini erittigimiz cükülatayla kapliyoruz
geri kalan muzlari kremsanti ile karistiriyoruzbu kremsantidende biraz üzerini süslemek icin ayiriyoruz
sonra keki en alta koyup 1-2 kasik sütle islatip üzerine muzlu krema ikinci kek yine 1-2 kasik sütle islatiyoruz ve yine muzlu krema ve son kek üzerini sade krema ile kaplayip cukolatali muz ve cukolata parcalari ile süslüyoruz
ve sogumak üzere buzdolabina koyuyoruz afiyet olsun

2 yorum:

  1. merhaba arkadaşım yorumun için teşekkür ederim
    Allah sizede şifa versin tez zamanda inşallah
    bu vesileyle seninle tanıştığıma memnun oldum çok güzel pastalar yapmışsın ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. izgün hanim bloguma girdigimde cok sasirdim ve belki garibinize gidecek ama birde heyecanlandim nede olsa ilk misafirimsiniz ben bloguma disardan girildigini bile bilmiyorum daha yeni oldugu icin ilk misafirimde böyle tecrübeli biri olunca telaslanmadim degil cok yeniyim henüz ve bu blog isindende cok anlamiyorum zaten yinede cok sevindigimi ve memnun oldugumu söylemek istedim size iyi aksamlar diliyorum

    YanıtlaSil